Pravda o parabénoch v kozmetike

Čo sú a na čo sa parabény používajú?

Parabény, inak nazývané aj konzervanty, sú látky, ktoré poskytujú ochranu nie len kozmetickým výrobkom ale aj potravinám a liekom pred baktériami, hubami a plesňami a tým predlžujú jej dobu spotreby. 

Mnohí z nás si to neuvedomuje ale stretávame sa s parabénmy denne. Poznáme totiž dva druhy konzervantov. Buď sú konzervanty prírodné alebo chemické. Je zrejmé, že bez konzervantov by sa v kozmetických výrobkoch - ako aj potravinách či liekoch - množili mikroorganizmy a tým by dochádzalo k výraznému zníženiu kvality, nehovoriac o škodlivosti mikroorganizmov na ľudský organizmus.

Kozmetika tianDe konzervačné látky skúma v SZU Praha, kde získava certifikáciu pre celú Európu. Výrobky tianDe nie sú karcinogénne a nie sú v rozpore s endokrinním systémom tela, preto môžeme trvdiť, že sú pre človeka a jeho zdravie 100% bezpečné.
 
 
Pozrite si oficiálne video, kde na tému parabény komentuje odborníčka, vyštudovaná chemička a hodnotiteľka bezpečnosti kozmetických výrobkov.
 

POZRIME SA NA PARABÉNY, KTORÉ TIANDE POUŽÍVA

Organický kremík
Tento prírodný kozervant ovplyvňuje kvalitu vlasov a nechtov.

Silikóny
Sú to organické zlúčeniny na báze kremíku. Pokožku hydratujú a vytvoria na nej ochranný povlak, ľahko oxidujú a sú rozpustné vo vode.
 
Parabény - estery
Estery kyseliny karboxylovej sa vo veľkom vyskytujú v prírode - v tuku zvierat a v éterických olejoch rastlín. Tieto overené a bezpečné prírodné parabény estery tianDe používa z rastlín ako maliny, ostružiny a tibetské bylinky.

Glycerín
Používa sa na abstrakciu rastlinných tukov. Je rozpustný vo vode.
 
SLS
Je soľ kyseliny sírovej s dodatkom mastného alkoholu, slúži k výrobe peny a má prírodný pôvod.

Minerálny olej
Je tekutý parafín, hydratuje a chráni pokožku pred vysušením.

Voda
Kvalita vody dodáva kozmetike tianDe na akosti a trvanlivosti. Naopak, nízka kvalita vody spôsobuje množenie mikrobaktérií. 
Voda, ktorá sa používa je buď z horúcich prameňov, ďalej vysoko mineralizovaná morská voda ako aj štruktúrovaná voda, ktorá ma štruktúrované molekuly čím sa lepšie zadržuje v organizme a dodáva energiu.
 
Ďalšie konzervanty:
Jojoba je prírodný tekutý vosk odolný voči teplote.
Perla je prírodný polysacharid, pohlcuje UV žiarenie, pôsobí antibakteriálne.
Aloe je polysacharid ktorý ovplyvňuje syntézu kolagénu.
Echinacea má antibakteriálny a antivírusový účinok, jeho účinná látka môže spôsobiť podráždenie.
Biozlato, koloidné striebro, kyselina mliečna, jablčná, vinná a benzoová sa získava z rastlín.
Včelí vosk obsiahnutý v medovo-broskyňovej soli.
Éterické oleje ničia plesne a huby.
Fenoly sa používajú zo zeleného čaju, levandule, olív, škorice a karafiátov.
24 karátové zlato má antibakteriálny a antivírusový účinok.
Kapsaicin chráni pred baktériami a je užitočný v boji s rakovinou.

 

PARABÉNOV (KONZERVANTOV) SA V KOZMETIKE TIANDE NAOZAJ NEMUSÍTE OBÁVAŤ!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie