Krásna pleť v štyroch jednoduchých krokoch

Už sa Vám v živote stalo, že ste stretli niekoho s krásnou pleťou a hneď Vás zaujímalo, ako by ste aj Vy mohli dosiahnuť podobné výsledky? Je známe, že väčšina žien sa stará o pleť pravidelne tak, že si umyje tvár ráno a večer. Tie dôslednejšie z nás možno ešte používajú tonikum. Nechceme pred zrkadlom tráviť zbytočne veľa času, takže robíme len to, čo považujeme za nutné, no výsledky sa bohužiaľ v mnohých prípadoch nedostavia.

 

Tajomstvo krásnej pleti je ukryté v pravidelnej starostlivosti.

Návod na krásnu a žiarivú pleť je pritom známy už od dávna. Bohužiaľ sa však nikde neučí, ibaže by ste študovali za kozmetičku či kožnú lekárku. Poďme si teda povedať, ako na to. Prvým krokom je urobiť si diagnostiku Vašej pokožky. Zvládneme ju každá aj sama doma. Stačí si ráno umyť tvár čistou vodou a nechať pleť približne 20 minút bez akéhokoľvek zásahu. V tomto kroku netreba používať žiadne čistiace ani iné pleťové prípravky. Pozorujte, ako sa pokožka správa. Tento malý test Vám pomôže určiť, do ktorej zo štyroch kategórií Vaša pleť spadá.

  • Suchá pleť sa začne sťahovať, až nepríjemne napínať, dokonca sa môžu objaviť šupinky
  • Normálna pleť nebude reagovať, nebude sa diať nič zvláštne
  • Zmiešaná pleť sa preukáže zmastnením T-zóny, čela alebo nosu
  • Mastná pleť sa preukáže zmastnením väčšiny Vašej tváre

Až keď si určíte, aký typ pleti máte, môžete zistiť, aká by mala byť Vaša nová ranná a večerná rutina. Tá vašej pleti prinavráti mladosť a sviežosť. Nasledujúce štyri kroky Vám k viditeľnému výsledku dopomôžu. Opakujte rutinu určenú pre Váš typ pleti každý deň ráno aj večer.

 

Prvý krok: každý deň začnite aj skončite vyčistením pleti

Čistenie pleti sa netýka len žien, ktoré sa líčia. O pokožku sa musíme starať a čistiť ju pravidelne všetky. V noci sa pokožka totiž naplno regeneruje a ráno potrebuje poriadnu očistu. Cez deň sa na nej usadzuje veľa nečistôt ako napríklad vonkajší prach, pot a iné nečistoty. Čistiace mlieka a gély odstránia nečistoty aj s prebytočným kožným mazom ako aj make-up.

 

Aké prípravky treba na prvú fázu čistenia použiť?

Čistiace krémy pre suchšiu pleť majú hustejšiu konzistenciu. Naopak čistiace gély pre normálnu a mastnejšiu pleť sú o čosi ľahšie.

 

Ako si pleť správne čistiť?

Ak sa zvyknete líčiť, začnite klasicky odlíčením pleti a očí. Prichádza teda rad na čistiaci gél alebo mlieko. Trochu prípravku vytlačte na namočenú hubku alebo vatový tampón. Krúživými pohybmi potom očistite pleť na tvári, krku a dekolte. Nikdy ju nedrhnite silou, ale skôr jemne masírujte. Pri čistení sa vyhnite očnému okoliu. Potom pokožku opláchnite vodou.

Na čistenie pleti potrebujete tie správne hubky. Poriadne pokožku premasírujte.

Prírodná Konjac hubka šetrne a dôkladne čistí póry bez narušenia pleti. Mäkká štruktúra hubky na umývanie tváre je vhodná aj pre najcitlivejšiu pleť. Po použití ju vždy opláchnite čistou vodou, alebo preperte s intímnym gélom, ktorý neobsahuje mydlo. Potom ju pohodlne zaveste za šnúrku, aby mohla vyschnúť. Ak by ste ju nechali ležať na umývadle, mohli by sa v nej začať množiť baktérie. Taktiež je potrebné počítať s tým, že časom prirodzene stvrdne. Nemusíte ale hneď kupovať novú. Stačí ju pred použitím nechať chvíľu v miske s vodou, kde navlhne a zase pekne zmäkne. Konjac prírodnú hubku je vhodné striedať so silikónovými. Silikónové hubky veľmi pekne napenia čistiaci gél a postarajú sa tak o jemný peeling ako aj príjemnú masáž pleti. Tieto hubky sú vyrobené zo silikónu, ktorý je odolný a dobre sa čistí. Je vybavená malou prísavkou, ktorú použijete nielen k pripevneniu napr. na zrkadlo, ale aj k pohodlnému uchopeniu hubky.

 

Druhý krok: pomocou tonika alebo pleťovej vody dokončíte základné čistenie pleti

Po prvom kroku je potrebné pokožku dočistiť a tonizovať. Pleťovou vodou alebo tonikom očistite celú tvár, očné okolie, krk i dekolt. Dôkladne tak odstránite posledné zvyšky nečistôt a make-upu. Potom si nalejte ešte zopár kvapiek tonika na prsty a jemne ich vtlačte do pleti. Dosiahnete tak vyššiu hydratáciu pleti.

 

Šetrite prírodu aj Vašu peňaženku

Namiesto vatových tampónov môžete používať špongie z celulózy. Majú tvrdú textúru a v balení ich nájdete až 12 kusov. Stačí Vám zobrať jednu hubku a tú vložiť do misky s vodou. O chvíľu uvidíte, že Vám krásne zmäkne. Na dotyk je oveľa príjemnejšia než klasické vatové tampóny. Po umytí tváre ju dôkladne prepláchnite a osušte. Vydrží vám dlhšie ako 3 mesiace.

 

Tretí krok: Príprava pleti na prísun aktívnych látok

V predposlednom kroku musíme vytvoriť podklad pre krém. Tento podklad môžeme vytvoriť použitím rôznych sér, emulzií alebo vyživujúcich gélov, ktoré sa dajú ľubovolne striedať. Podmienkou je vždy  aplikovať tieto produkty až na dokonale vyčistenú a tonizovanú pleť. Odporúčame nebáť sa vrstviť, no pamätajte na jednu dôležitú vec, že prípravky na tvár nepatria na očné okolie. Koža v tejto časti tváre je veľmi jemná a krehká, preto potrebuje krémy a séra s ľahšou konzistenciou. Na očné okolie vždy používajme prípravky jemu určené. Dobrá správa ale je, že produkty na očné okolie môžete používať aj na tvár.

 

Gély Botolux doprajte pleti každý deň

Hrášok gélu nanesiete ráno a večer na celú tvár, okrem očného okolia. Pokiaľ s gélmi Botolux ešte len začínate, odporúčame vyskúšať najskôr strieborný. 

 

Séra na tvár i očné okolie "Rybičky" stačí 3x týždenne

Pleti dodáte extra výživu, keďže obsahuje veľké množstvo biologicky aktívnych látok a tým ochraňuje bunky pleti pred predčasným starnutím. Aplikovaním séra napomôžete svojej pleti k zmenšeniu hĺbky vrások a obnoveniu jej pružnosti. Výsledky sú viditeľné hneď po použití - pleť vyživíte účinnými látkami v najlepšej vstrebatelnej forme.

Obsahujú 40% hydrolyzovaného hodvábu, prírodné oleje a sú bez konzervantov. Odstrihnite jednej rybičke "chvostík", vytlačte tekutinu na prsty a naneste na tvár / očné okolie. Séra môžete striedať s ďalšími vyživujúcimi gélmi a emulziami.  

 

Emulzia pripraví pleť na dôkladnú hydratáciu

Použite najmä pri pleti s príznakmi únavy, prevencii starnutia pleti, pre zretelnejšie obrysy tváre, pružnejšiu pleť. Emulzia intenzívne hydratuje a funguje ako podklad, nedá sa preto používať namiesto pleťových krémov. Môžete ich striedať so sérami na tvár. 

 

Štvrtý krok: každodennú starostlivosť uzatvárajú pleťové krémy 

Celú procedúru, ktorá by Vám nemala zabrať viac ako 10 minút zakončíte nanesením pleťového krému. Krém prstom preneste na chrbát ruky a až potom nanášajte na tvár alebo očné okolie. Prvé prichádza na rad očné okolie. Krehká pokožka okolo očí taktiež potrebuje pravidelnú hydratáciu. Ako prípravky na očné okolie správne používať?

 

pexels-photo-286951

 

Krémy aj séra sa nikdy nenanášajú na viečka, a teda práve na pohyblivú oblasť oka. Vždy je ľahkým poklepaním nanášajte len pod obočie, postupujte po kosti smerom k uchu, cez vejárovité vrásky až do oblasti pod okom. Nikdy jemnú pokožku nenaťahujte, keďže táto pokožka je tak krehká, že by ste si ju mohli porušiť.

 

Ak máte problémy s vačkami pod očami alebo kruhmi pod očami, odporúčame krém na oči so slimačím mucínom. Citlivý krém na očné okolie so slimáčím sekrétom podporuje obnovu buniek epidermis, ktorý spomaľuje proces starnutia pleti. Vďaka špeciálnemu zloženiu krém výborne hydratuje a zníži viditeľnosť vrások a kruhov pod očami.

 

Na záver nezabudnite pleťový krém na tvár, krk a dekolt.

Pleťový krém si vyberajte podľa toho, čo vaša pleť aktuálne potrebuje. Siahnuť môžete po krémoch s hydratačným, vyživujúcim, omladzujúcim alebo regeneračným účinkom. V tejto fáze už si pokožka z krémov dokáže vziať maximálne množstvo aktívnych látok. Ak by ste krém totiž nepoužili, pleť nedostane potrebnú hydratáciu a výživu. Pleťové krémy ucelenú starostlivosť prirodzene uzatvárajú.

 

Menej času v kúpeľni, viac času s rodinou a priateľmi.

Tieto kroky vám zaberú menej ako 10 minút. Vyššie uvedenú rutinu opakujte každé ráno aj večer. Vaša pokožka dostane to, čo naozaj potrebuje a za to sa Vám odvďačí krásnym vzhľadom. Za deň vás starostlivosť o pleť vyjde na necelých 20 minút. Krásna pleť vám ale zostane po mnohé nasledujúce roky.

 

Neprehliadnite produktové rady, ktoré ponúkajú produkty ku všetkým potrebným krokom k správnej starostlivosti o pleť.