Turmalínové pracie kapsule zmenia vašu predstavu o praní

Turmalínové eko-gule na pranie obsahujú 100% prírodných zložiek - turmalínové granule, zeolity a kovy vzácnych zemín. Ekologické gule neobsahujú žiadne povrchovo aktívne látky, fosfáty ani iné syntetické látky. Vzhľadom na neprítomnosť agresívnych chemických komponentov sú eko-gule neškodné pre životné prostredie a nespôsobujú podráždenie.
 
Nahradzujú prací prášok a aviváž. Jedna sada eko-gulí stačí pre cca 400 použití - pranie je tak 30x lacnejšie ako pri použití pracieho prášku. Jedným praním sa potom dostanete pod 5 centov za jedno pranie! Odstraňujú nepríjemný zápach. Dodávajú tkaninám mäkkosť, čerstvosť a chránia farby. Sú vhodné pre ručné pranie ako aj na pranie v práčke, v teplej alebo studenej vode. Tento prostriedok nie je určený na odstraňovanie škvŕn rôzneho pôvodu. Eko-gule sa nedoporučuje používať na pranie výrobkov z vlny, hodvábu a jemných tkanín.
 
 
pranie (1)  
 
Turmalínové eko-gule na pranie farebného oblečenia sú:
 
Ekologické
Vzhľadom na neprítomnosť agresívnych chemických látok v zložení sú ekologické gule bezpečné pre životné prostredie. Neobsahujú tenzidy a fosfáty, sú teda vhodné aj na pranie detského oblečenia. Látky v eko-guli sú čisto prírodné a nespôsobujú alergické reakcie a šetrné k životnému prostrediu.
 
Univerzálne
Sú vhodné ako na pranie v práčke, tak aj pre šetrné ručné pranie.
 
Ekonomické
Nahradia prací prášok ako aj aviváž a je možné ich používať každý deň. Hlavnou zložkou pracieho procesu je voda. Aby sa odstránili špinavé škvrny, je potrebné zvýšiť rozpúšťaciu schopnosť vody tým, že znížime jej povrchové napätie. Tento výsledok dosiahneme prostredníctvom pôsobenia povrchovo aktívnych látok. Eko-gula vytvára slabé alternatívne elektromagnetické pole a tým dosahuje rovnaké pôsobenie na povrchové napätie, ako bežné prostriedky na pranie, ale bez nebezpečných chemikálií.
 
Počas pohybu turmalínov vo vode dochádza k vzniku elektrických mikroprúdov. Tieto znižujú príťažlivú silu medzi molekulami vody, čo zvyšuje ich rozpúšťaciu schopnosť. Kovy vzácnych zemín zlepšujú kvalitu prania tým, že zvyšujú eklektickú vodivosť vody. Zeolity ju zmäkčujú vďaka vstrebávaniu soli.
 
 
Zloženie eko-kapsulí TianDe
>> Termoplastická guma (Thermoplastic rubber) 100%
>> Zelené kapsule
>> SiO2/Al2O3/CaO/K2O/ZnO/MgO /Na20/Fe2O3/B2O3/Ce/Pr/La/Sm/Eu/Y/Nd 100%
>> Modrá kapsle
>> SiO2/Al2O3/CaO/K20/ZnO/MgO/Na2O/Fe2O3/B2O3/Ag/Si/Zn/
 
Miesto chemického spôsobu prania TianDe ponúka fyzikálny spôsob, tj. pranie, založené na fyzikálnych vlastnostiach prírodných zložiek.
 
 
Eko-guľe:
  • Majú vynikajúci výsledok prania bez fosfátov a PAL.
  • Majú dezinfekčné účinky a odstraňujú nepríjemný zápach.
  • Dodávajú tkaninám mäkkosť, čerstvosť a ochranu farieb.
 
 
Pri používaní turmalínových eko-gulí dodržujte jednoduché pravidlá:
  1. Prádlo vložte do bubna práčky spoločne s eko-gulami na prádlo. Priemerná maximálna záťaž a minimálna rýchlosť odstreďovania (max. 600 otáčok), inak môžu eko-gule naraziť na bubon práčky a mohli by prasknúť. Tip: Nechajte prádlo odstrediť na 600 otáčok, potom vyberte gule a nechajte odstrediť tak, ako ste zvykli.
  2. Teplota vody počas pracieho cyklu by nemala prekročiť 60° C.
  3. Vyberte prací cyklus, ktorý zodpovedá typu vášho prádla.
  4. Eko-gule skladujte na chladnom a suchom mieste. Pravidelne (1x za mesiac) nechajte vyschnúť na priamom slnečnom svetle.
  5. Silne znečistené prádlo (napr. kolená nohavíc od trávy alebo špinavé límce na košeli) odporúčame najprv namydliť čistiacim prostriedkom mydlový orech.
 
Za nákup jedného kusu eko-gulí spoločnosť TianDe vysadí jeden ihličnan. 
TianDe les dnes tvorí viac ako 532 750 stromov.
 
 
4
 

Náklady na 400 pracích cyklov s ekologickými pracími gulami = IBA 42.20 EUR!!