Jar nás víta. Ako sa po zime starať o pleť?

Môže sa to zdať nelogické, ale pokožka je v zime oveľa dehydratovanejšia ako v lete. Dlhé mesiace sa na nej podpisujú 3 hlavné faktory. Vietor a mráz ju vysušujú, nízke teploty znižujú jej prekrvenie a časté prechody z tepla do zimy zase vedú k zvýšenému prekrveniu. Pokožka tak prechádza zaťažkávacím obdobím, ktoré narušuje jej štruktúru a oslabuje jej obranyschopnosť.  

 

Začiatok jari vítame väčšinou s nadšením, ale tiež so suchou a zašedlou pleťou, zľahnutými vlasy a slabými nechtami. Celkovo môžete vstupovať do jari na pohľad starší. Alebo tiež nie. Povieme vám, ako sa s následkami zimy rýchlo vysporiadať.

 

photo-1431444393712-19267bd26144

 

Privítajte jar odľahčujúcim detoxom.

Pravidelne pite bylinné čaje a zbavte sa nahromadených toxínov. V zime sa poväčšinou zdržiavame vnútri (doma, v práci, kaviarňach a pod.) A moc sa v krátkych dňoch nehýbeme, takže sa v tele rýchlo hromadia toxíny. Príchod jari potom rovno nabáda k celkovej detoxikácii organizmu. Detox by sa mal vykonávať najmenej 1x do roka. Ideálne v každom ročnom období, pretože v priebehu roka sú namáhané vždy iné orgány.

 

Jar patrí očiste pečene a žlčníka. Začnite bylinnou zmesou Tibetský zber. Čistí tráviacu sústavu. Obsahuje kvet harmančeka pravého, jahodové listy alebo vňať ľubovníka bodkovaného. Tento detoxikačný čaj prečistí črevá, takže telo bude schopné lepšie vstrebávať všetky živiny. Pite ho po 30 dní a potom si dajte 10-dňová prestávku. Pokračujte čajom z pestreca, uľavíte pečeni.

 

Bylinný čaj s pestrecom mariánskym podporuje normálnu činnosť pečene a povzbudzuje celkovú obranyschopnosť tela. Pečeň je v tele zodpovedná za regeneráciu a čistenie organizmu.